Politiciens et élections, Votez librement et participez à la démocratie, Votez pour le changement, Référendum en ligne
Charles Michel

Charles Michel over oproepingsbrieven: 'Nieuwe provocatie van N-VA'

Charles Michel 40%

button ElectionsMeter.com

 

MR-voorzitter Charles Michel vindt dat de oproepingsbrieven voor de lokale verkiezingen in de faciliteitengemeenten in de taal van de kiesplichtige moeten worden verstuurd.


Charles Michel © Belga


Hij reageert daarmee op de beslissing van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois om reeds nu eentalig Nederlandstalige oproepbrieven te versturen. Michel omschreef de demarche van Bourgeois als "een nieuwe provocatie van de N-VA". Voor de MR-voorzitter is het versturen van de oproepingsbrieven in de taal van de kiezer "een elementaire democratische zaak in de lijn van de federale wetgeving terzake". "Laten we pragmatisch zijn en zich in deze (faciliteiten)gemeenten tot de burger richten in zijn eigen taal in plaats van ten koste van hen het communautaire vuur opnieuw aan te wakkeren, wat enkel de extremisten ten goede komt", luidt de mededeling van de MR-voorzitter die tevens door de MR-lijsttrekkers in de zes fciliteitengemeenten ondertekend werd.

...

 

 

11 september 2012

Lees meer: www.knack.be

14.09.2012


tetris -
Marquerno spam

ElectionsMeter n'assume aucune responsabilité pour le contenu des arguments. S'il vous plaît contactez l'utilisateur ou l'auteur des commentaires. Chaque argument sur ElectionsMeter doit contenir le nom de l'auteur et le référence à la source originale du texte. Les utilisateurs devraient être conscients de la loi sur la protection du droit d'auteur. S'il vous plaît lire policy du site.

Retour au sondage: > Belgium > Politiciens > Charles Michel
 
load menu