Politiciens et élections, Votez librement et participez à la démocratie, Votez pour le changement, Référendum en ligne
Réthelyi Miklós

Réthelyi Miklós megérkezett a semmibe

Réthelyi Miklós 50%

button ElectionsMeter.com

Réthelyi Miklós távozik. Hamar el fogjuk felejteni. Kálmán C. György írása.

 

Elbúcsúzik Réthelyi Miklós miniszter, akadémikus, professzor - és nagyon hamar el fogjuk felejteni. Részint azért, mert gyorsan (talán túlságosan is gyorsan) felejtünk manapság, aki nem tett vagy mondott kifejezetten borzalmas dolgokat - vagy akár ha később volt egy-két elfogadható, netán konciliáns gesztusa -, annak mindent (talán túlságosan sok mindent) megbocsátunk. Részint azért, mert Réthelyi semmi emlékezeteset nem tett; minisztersége alatt ugyan szabadon garázdálkodott Hoffman Rózsa, de az egészségügyben (legjobb indulatú értelmezésben) semmi lényeges nem történt, a kultúrában még kevésbé. Az akadémikus úrnak nagyjából annyi mondanivalója volt a kultúra ügyeiről, hogy igencsak kétes érveléssel „megvédte” Spirót és Kertész Imrét, és kegyesen a helyén hagyta Alföldit. Mondom: néhány nap, és már senki nem fog emlékezni rá, hogy ki felügyelte a Nefminek nevezett monstre-tárcát. És hogy ki volt a felelős azért, hogy mit is ír a kultúráról az új Széll Kálmán-terv.

 

„Alakult, kialakult, külterület” - elsősorban ezeket a szavakat dobja ki a kereső, ha az új Széll Kálmán tervből a „kult” betűsorra vagyunk kíváncsiak - óvatosságból, hogy ne csak a „kultúrát”, hanem a „kulturálist” is megtaláljuk.

 

Alig-alig tal&a. cute;ljuk.

 

Szerző: Kálmán C. György  

 

Bővebben: hvg.hu (2012. május 04.)


Danda77 -
Marquerno spam

ElectionsMeter n'assume aucune responsabilité pour le contenu des arguments. S'il vous plaît contactez l'utilisateur ou l'auteur des commentaires. Chaque argument sur ElectionsMeter doit contenir le nom de l'auteur et le référence à la source originale du texte. Les utilisateurs devraient être conscients de la loi sur la protection du droit d'auteur. S'il vous plaît lire policy du site.

Retour au sondage: > Hungary > Politiciens > Réthelyi Miklós
 
load menu